Pravila Texas Holdem pokera

Osnove Texas Hold’em pokera

Pravila Texas Holdem pokera:

Texas Holdem je danas najraširenija vrsta poker danas koju igraju milijuni igraca, kako online tako i uživo.

Sama pravila Texas Holdem pokera su veoma jednostavna.

Prije pocetka svake ruke, odredi se djelitelj i blindovi. Uobicajeno je u Texas Holdemu da za stolom imamo big i small blind.

Nakon što su dealer i blindovi odredjeni, svakom igracu podijele se dvije karte facedown (licem dolje da ih nitko ne vidi). Te karte se zovu Holecards i igrac ih ni u kojem slucaju ne bi trebao pokazivati dok ruka ne završi.

U prvoj rundi ulaganja, svaki igrac pocevši od prvog igraca sa lijeve strane big blinda ima izbor:

a) baciti svoje karte i cekati sljedecu ruku – Fold

b) platiti big blind – Call

c) povisiti ulog – Raise

FLOP

50% do 200€ Bonus Dobrodošlice

Bet at Home bonus dobrodošlice iznosi 50% vrijednosti prve uplate do 200€. Registrirajte se, izvršite prvu uplatu bilo koj...

Nakon što su svi igraci izjednacili uloge (platili pocetni ulog, sve raisove ili se bacili tj. foldali) djelitelj (dealer) dijeli tri zajednicke karte (comunity cards) faceup (licem gore tako da ih svi vide) na sredinu stola. Te tri karte se nazivaju flop. Sada igraci ponovo imaju isti izbor kao i u prvom krugu. Sad imaju i dodatni izbor dalje (check) ako prije njih nitko nije povisio ulog (raise).

TURN

Cetvrta zajednicka karta se dijeli na stol i ona se zove Turn. Igrac lijevo od dealera pocinje trecu rundu ulaganja.

RIVER

Ovo je peta i poslijedna zajednicka karta. Igrac lijevo od dealera je opet prvi na redu i posljednja runda ulaganja nastupa.

Igraci u posljednjoj rundi kladjenja kombiniraju svoje dvije karte i pet zajednickih karata da bi napravili najjacu mogucu poker ruku od pet karata. Radeci tako mogu koristiti niti jednu, jednu ili obje karte iz svoje ruke i tri, cetiri ili svih pet zajednickih karata.

Ljestvica poker ruku od najslabije prema najjacoj:

High card – Gleda se najjaca karata u ruci, npr. 35K2Q < 35K2A gdje igrac koji drži Asa u ruci ima jacu poker ruku Par (pair) – igrac ima dvije iste karte, Što je veci par to je ruka jaca. 22 je najslabiji par AA najjaci Dva para (two pair) – Igrac u ruci ima dva razlicita para Triš (three of a kind) – Igra? ima tri iste karte Skala (straight) – Igrac ima niz od pet uzastopnih karata razlicite boje. Ako dva igraca imaju skalu gleda se tko ima vecu kartu u nizu Boja (Flush) – Igrac ima pet karti istog znaka Ful (Full House) – Igrac ima triš i par Poker (Four of a Kind) – Igrac ima cetiri iste karte Skala u boji (Straight Flush) – Igrac ima pet karata u nizu istog znaka Rojal Boja (Royal Flush) – Igrac ima karte istog znaka od desetke to asa

100% maksimalno do €25

Bet365 Bonus Dobrodošlice u platite vaš prvi depozit, koji ne može biti manji od 5 evra, Bet365 vam daje 100% iznos u bon...